Laget med respekt og kjærlighet
For kyrne som melkes, marka de beiter på og for dere som spiser maten. Bak hver melk, yoghurt, is eller ost ligger håndverket og idealene.
Vi henter fersk melk fra eget fjøs i spann over tunet til vårt lille gårdsmeieri hvor vi lager yoghurt, surmelk, iskrem og ost. Vi tror at fersk og skånsomt behandlet melk gir gode og smakfulle produkter.
I over 30 år har vi jobbet hardt for å virkeliggjøre idealet om en allsidig økologisk drevet bondegård. Vårt mål er at vi som skapende mennesker skal ta vare på og stimulere livet i, og på jorda.
Helmelk og Surmelk
Vår Helmelk tappes på flasker direkte etter melking og lavpasteuriseres på 63 grader før nedkjøling.
Surmelka er det råeste produktet vi har. Denne tilsettes litt surmelkskultur og står i tette bøtter til neste dag før den vispes opp og tappes på flasker. Den mest skånsomme og enkle foredlingen du kan tenke deg! Full av melkens næringsstoffer, vitaminer og melkesyrebakterier.
Yoghurt
Vi lager yoghurt i vår store yste-kjele ved å varme opp melka til 85 grader før nedkjøling til 45 grader og tilsetting av kultur. Her står den noen timer før den kjøles videre. Dette skaper den typiske konsistensen som yoghurt har.
YME
YME-serien vår lar vi beholde all myse før vi visper og tapper den på flaske.
Dette er grunnen til den mer "drikkelige" konsistensen som passer ypperlig til blant annet frokostblandingen.
YMIR
YMIR-serien er skånsomt drenert for halvparten av mysen gjennom et klede. Dette gir et tykkere, mer proteinrikt og kremet produkt - Gresk type.
Yoghurten piskes opp før tapping på glass.
Vår YMIR med Tyttebær og Byggryn er faktisk Finalist i "Det Norske Måltid" i år, og kan virkelig anbefales!
Stekeost
Dette er en type Halloumiost, en fast ost som varmes i myse slik at den beholder sin form når den grilles eller stekes. Et veldig godt vegetar-altenativ som er god til blant annet Pizza, Burger og Stroganof.
Holt Gårdsost
Dette er en upasteurisert Gouda som syrnes og modnes på lager i minst 2 mnd. Vil varie noe i konsistens og smak gjennom året. Tilgjengelig i perioder.
Iskrem - Gelato
Gårdens iskrem og sorbét er laget på Italiensk vis, og er altså en type Gelato.
Dette er en mykere sort enn den tradisjonelle iskremen og lages på helmelk.
Vi bruker bare økologiske og rene ingredienser i vår produksjon.
Sorbéene lager vi oftest på bær fra vår egen hage.
Tilgjengelig i sesong!
Vi lager også produkter på bestilling. Dette kan være smør, rømme, skjørost, skummede/lett produkter +++
Ta kontakt ved interesse!
Her kan du kjøpe våre produkter:
- I Gårdsbutikken vår
Her har vi i tillegg til meieriproduktene også utsalg av egg, kjøttprodukter av storfé samt foredlede produkter av frukt, bær og grønnsaker.
Den er åpen fra 11-19 hver dag, så God Handel!
- Mattorget Gjennestad (Sandefjord)
- Fat og fe (Sandefjord)
- Meny Revetal
Navnene på yoghurten er inspirert av fortellingen om Audhumbla. Ifølge den norrøne skapelsesmyten gav melken hennes næring til kjempen
Yme (Ymir), og verden ble skapt av hans kropp. Etter denne myten er altså kua eldre enn selve gudene.